Background Image

Asistenta medicala si ingrijire

image

Caminul Azur asigura supraveghere permanenta si intreprinde tot ce este necesar pentru mentinerea sanatatii rezidentilor, in concordanta cu misiunea si specificul activitatii noastre.

Persoanele de varsta a treia din caminul Azur beneficiaza de asistenta medicala, conform normelor legale in vigoare. Astfel, au la dispozitie medic de familie si medici specialist, in centru sau in alte unitati medicale din cadrul comunitatii. In caz de urgenta medicala se apeleaza la Serviciul Public Judetean de Ambulanta.

Se asigura permanent monitorizarea in scop preventiv si terapeutic a starii de fizice si psihice a rezidentilor, respectand indicatiile de medicatie si tratament, precum si regimul alimentar. 

image

La caminul Azur meniul variat este format trei mese si doua gustari, concepute pe baza indicatiilor unui nutritionist si respectand regimul alimentar indicat de medic, iar cand este necesar, se asigura asistenta pentru hranire din partea personalului, intr-o maniera discreta, toleranta, si servirea mesei in dormitoare, pentru persoanele a caror stare de sanatate o impune.

Fiecare resident are la dispozitie obiecte si produse de ingrijire personala, lenjerie si prosoape curate si asistenta pentru igiena corporala, daca este necesar. Caminul pune la dispozitie serviciul de spaltorie rufe si o echipa de curatenie specializata. 

image

Consiliere psihologica

Are ca scop preventia si remiterea problemelor emotionale, cognitive si de comportament si se realizeaza individual sau in grup. Rezultatul sedintelor de consiliere psihologica este prevenirea aparitiei tulburarilor psihologice si conduce la dezvoltarea personala, autocunoastere si adaptarea in mediul institutional.

image

Socializarea si petrecerea timpului liber

In afara relatiei cu familia si prietenii, pe care o incurajam permanent, oferind conditii pentru vizite si comunicare constanta, organizam activitati de socializare si petrecere a timpului liber, in incinta centrului si in comunitate, care au o pondere adecvata in cadrul programului zilnic.
Aceste activitati tin cont de opiniile si preferintele rezidentilor si sunt optionale. Respectam traditiile de sarbatori si aniversarile si organizam mese festive si petreceri.